Blogger Layouts

Followers

Monday, May 16, 2011

Tart Telur Portugis

Kan maklong dah kata.. selagi maklong tak puas hati.. maklong akan cuba lagi dan lagi.. semalam tu tart inti segera kan.. guna kaya.. hari ni maklong buat intinya macam yang cik cek ajar.. memang mabeles.. wa cakap lu.. hehe..



Dalam pada maklong semput dikerjakan dik baby Nina yang baru masuk 3 hari maklong menjaganya.. yalah baru kan.. meragam jugaklah baby nina ni.. nak didukung.. nak diagah2 selalu.. bila kita tinggal dia akan menangis.. tapi sempat juga maklong mengetart ko.. hasilnya alhamdulillah.. sampai tak cukup2.. anak maklong siap suruh maklong buat lagi.. bukan nak suruh isterinya.. hehe..



Begitulah rupa paras tart maklong kali ni.. baru comel kan.. rasanya inti dia pun comel juga.. walaupun tak secomel cik cek punya.. uols nak resepi ke.. jenguklah kat dapur cik cek yerk.. sssyyyhhh..!! anak bujang dia yang buat ko.. maunya maklong tak terbakor.. hehe..

10 comments:

Maira Anjami said...

wow~bestnye kalo ade pastry segera tu..nampak senang dan sedap..

Along Maklong said...

testing.. testing.. hehe..
sedap lagi yang kfc punya.. hari tu kk diana beli..

IXORAROXI said...

tengah lapor, kecur nengoknya!

Along Maklong said...

buat ler.. senang je.. hehe..

nuwairani ismail said...

as'salam makcik, saya SANGAT JELES, OK! sedapnya tart telur portugese.dulu selalu beli di midvalley...

Along Maklong said...

w.salam nani..
buatlah.. acuan dah ada kan..
tunggu apa lagi.. jom guna jom.. hehehe..

CT NoArIzAh ArIs said...

Tart pulak dahhh... byklah bakery yg tutup ni..Cik Mat Gebu pun leh tutup blog pasni kena penangan m.long..hehe!!

Along Maklong said...

eh apa pulak CT..
Mat Gebu dah jadi guru besar.. maklong baru tadika.. macam bumi dengan langit.. hihi

cik cek said...

Maklong....Portugese Egg Tart maklong menggoda...tgk fillingnya tu...emmmm...nyum2 ...yummy...

Tq ya maklong sudi cuba resepi yang cek kongsikan...puas hati bila menjadi dan sedap rasanya..pas ni tak yah p beli kat bakery lagi...order je kat dapo maklong kan....:)

Along Maklong said...

cek.. kalau tak kerana tergoda dengan tart cek.. maklong bukan rajin baking2 ni..
bila resepi yang kita cuba berhasil tu yang semangat nak buat lagi dan lagi..