Blogger Layouts

Followers

Thursday, May 26, 2011

Putu Bambu World


Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

Semalam maklong tak sempat nak berceloteh.. so pepagi buta ni maklong ada masa sikit.. nak mencelah sekejap.. sebelum mengadap cucu2.. hehe.. maklong sebenarnya nak tumpang tanya.. ada sapa2 pernah ternampak putu bambu ni.. kat mana ye.. ni maklong tanya betul bukan main2 tau..

Malam tadi anak maklong yang kerja kat Sri Ternak tu balik dari kerja bawak kuih ni.. bila maklong makan.. rasanya seeeedap sangat.. ingatkan dia beli.. maklong suruh dia beli lagi hari ni.. rupanya ada customer tempat kerja dia bagi.. dan anak maklong yang langsung tak ramah ni bukan nak tanya.. jadi kalau ada sapa2 tau kat mana ada jual putu bambu ni bagi tahulah ye.. maklong tak puas makan.. sebab 1 bungkus ni kongsi ber3..


12 comments:

MakNgah said...

konpius la Eda, rupa cm buah melaka ja... Putu bambu yg sy besa tengok kt sini, rupa dia lain

Kjee said...

wangsa melawati ada maklong. tapi kjee tak suka. kalau nak sedap lagi, kat chokit ada. betul2 kat corner jalan raja alang bertemu dengan kawasan peniaga jual sayur dan durian malam2 tu. orang jual putu bambu ni (kat chokit) start dari tengah hari. hah itu baru putu bambu ori bukan world.

IXORAROXI said...

uihhhh saya pun suka putu bambu, selalu saya beli kat pasar malam je, sedap lembut..maklong cuba browse dalam internet

CT Delima said...

As'salam maklong

CT suka putu bambu. kalau kat kl tak tahu mana nak dapatkan putu bambu yang sedap dan lembut. kalau kat Johor tu merata2 boleh jumpa, besar dan gula inti pun banyak.. hihihi.

alahai... maca nak balik kg jer, bila tengok putu bambu ni haaa.. hehehe

Along Maklong said...

timah..
ni putu bambu.. sebab kecik kut jadi nampak macam buah melaka..
bentuknya panjang2 ni.. tapi anak bawak terhentak2 gamaknya dah lari bentuknya.. hehe..

Along Maklong said...

kak jee..
terima kasih bagi tahu maklong..
tak dapat yang world, yang ori pun oklah.. hehe.. tetiba pulak suka sangat kat putu bambu..

Along Maklong said...

Ixora..
selalunya maklong kuih2 ni kurang suka.. tapi bila jumpa yang sedap sukalah..
ok2 sat g maklong tanya google.. :)

Along Maklong said...

W.salam CT..
maklong masa kecik2 suka..
bila dah besar lupa.. hehe.. jadi bila dah tua jumpa yang sedap.. suka balik..
kalau benda nu tahan lama boleh kirim kat CT bila balik kampung.. hehe..

Anonymous said...

Maklong,

Bulan Ramadhan lepas, Bambu World ni ada kat bazar Ramadhan di Greenwood. Beratur saangat panjang!

Tunggu this coming Ramadhan untuk beratur panjang lagi hehe.

Along Maklong said...

nak kena beratur macam beli popia kat greenwood jugak.. beratur pun tak pe asalkan dapat.. hehe..
terima kasih bagitahu maklong ye..

Anonymous said...

Putu bambu ni sebenarnya kt rawang...lepas dprd pekan rawang,sebelum smpai sg.choh ada booth putu bambu ni kt tepi jln...ramai dh yg cuba mmg sedap sgt...resepi original

Usahawan Prepaid said...

Saja jer cari resepi buat putu bambu,.terjumpa pulak blog ni.Sebetulnua saya memang peminat putu bambu.Saja nak cari resepi nak buat sendiri,.Jimat sikit
Usahawan Prepaid