Blogger Layouts

Followers

Sunday, May 15, 2011

Tart Seri Kaya

Tengah maklong membuai cucu maklong syafiqa.. hp maklong berdering2 minta diangkat.. bila maklong bagi salam.. adik maklong yang nak bertunang minggu depan bagi tahu nak datang rumah maklong.. akan sampai 1 jam lagi.. alamak maklong nak hidang apa ni.. kek labu semalam ada lagi sikit.. sepantas kilat maklong teringat pastry puff maklong dan kaya yang maklong beli untuk buat kek lapis hari tu..

Maklong pulak baru je beli acuan tart.. apa lagi bermulalah acara maklong mengetart.. cuma intinya pelik sikit.. kaya yeos dalam tin tu je.. kira oklah.. cuma kurang sedap..






Inilah rupa paras tart yang maklong buat tu.. comel tak.. macam tak comel je kan.. tak pe.. nanti maklong cuba pulak buat tart portugis yang macam anak bujang cik cek buat tu.. maklong dah banyak kali jenguk kat dapur cik cek tu resepi nak buat intinya tu.. bahan2 kena pergi beli kejap lagi..

12 comments:

nuwairani ismail said...

hurm....bleh tiru jugak aksi ni...senang plak.

MakNgah said...

Wahh... lajunya masak memasak. Ni mcm dh nk boleh kalahkan blog tuut.... yg dh popular tu jer... hihi

Along Maklong said...

senang dan cepat.. 30 minit siap..!!
kurangkan kayanya sebab manis sangat tuuu..

Along Maklong said...

timah.. sebab yang nak makannya bertambah ramai.. so, masak jelah kerja aku.. selagi rajin.. dah malas nanti jangan cari maklong.. hehe..

CT Delima said...

Assalamulaikum maklong


datang dah nak maghrib ni, masih sempat lagi kalau nak merasa tart kaya dari maklong ni. ada simpan sikit tak? hehehe

Yang ringkas dan cepat macam ni selalunya itulah yang paling sedap. Tambah2 inti kaya tu, ct pun suka guna kaya cap yeos dlm tin sebab sedap :D

roti jala tu dah pinis nak anto kat maklong lah.. hihihi

Along Maklong said...

w.salam CT..

tart maklong dah pinis jugak.. tapi mailah.. maklong tengah bersilat membuat pizza pulak ni..
yang menunggu pun ramai sampai yang terlentuk2.. hehehe..

hai.. roti jala CT dah pinis.. maklong kena buat sendirilah jawapnya.. kuikui..

Citarasa Rinduan said...

selamat malam maklong..
rupanya ayu dah lama follow blog ini..
ingatkan blog maklong nie ayu belum follow lagi..heheh

bab senang dan ringkas ayu mmg suka... mudah ko...
thnaks syer resepi mudah2, nanti nak try.

Sekamar Rindu said...

salam....maklong,


tart seri kaya yg best....suka makan.

* folo blog maklong..

Along Maklong said...

Ayu..
terima kasih sudi singgah.. dan sudi follow.. terharu maklong..
mula2 dulu maklong segan nak follow blogger2 yg dah ramai follower macam ayu.. lama2 maklong buat muka x malu.. beranikan diri..:)

Along Maklong said...

sekamar rindu..
w.salam.. terima kasih sudi folo blog maklong.. :)

lyn_linna said...

huhu..cantik2..menarik2..hihi.nk cari jgk la acuan tart ni tp x berjumpa lg..kt mana ek c.idah beli ni?

Along Maklong said...

biasalah lin.. kat mana lagi kalau bukan kat BIBUN.. kalau saiz yang sedang ni 12 biji harganya rm11 je..