Blogger Layouts

Followers

Tuesday, January 3, 2012

Puding Roti Nani Rostam.. memang sedap..!!


Assalamualaikum Semua..

Wahhhh..!! pepagi lagi maklong dah tayang puding bersos krim.. nampak serupa tapi tak sama tau.. tu yang maklong tayang tu.. beberapa hari lepas maklong dok klik resepi kat blog nanirostam.. sampailah maklong terjumpa resepi puding roti yang digemarinya.. sebelum ni maklong pernah terbaca yang nanirostam ni tak pernah jemu makan puding.. tapi resepi maklong ambik dari blog lain.. tak jumpa resepi beliau.. ingatkan bila sebut puding roti semuanya sama.. maklong suka puding yang agak lembik macam ni.. sebelum ni buat asyik keras je.. bagi maklong.. orang lain kata ok je..

Maklong salin bahan2 untuk buat puding tu.. dan petang sebelum maklong ke majlis makan malam sri ternak.. maklong beli bahan2 puding kat bibun.. dan simpan dulu.. balik dari makan malam tu sebelum tidur.. kakak ipar maira hantar mesej beritahu nak datang rumah maklong bersama besan maklong.. apalagi maklong pun terus set nak buat puding roti ni.. maka jadilah puding maklong.. maklong hidang kat tetamu dulu.. bila tetamu dah balik barulah maklong rasa.. maklong ajak jiran maklong sekali.. hmmmm.. keputusannya..  memang sedap sangat..

Resepi puding ni uols kliklah kat sini.. nanirostam @ model 80an terima kasih buat nani rostam kerana berkongsi resepi yang sedap ni.. biarpun agak lambat maklong mencubanya.. tapi maklong sangat berpuas hati dengan rasanya.. sebab guna whipping cream agaknya.. maklong guna jenama Anchor.. rotinya maklong guna gardenia butterscotch..











7 comments:

Citarasa Rinduan said...

wahhhhhhhhhhh
ayu suka,,
ayu suka makan puding..
mak long., suapkan................
thanks syer resepi.. karang nak buat gak...

Citarasa Rinduan said...

bila baca blog kak nani, baru tau kena guna roti yang bagus2 a.k.a mahal2..

wajib cuba..
muah2 buat mak long

Along Maklong said...

ayu..

mahal sikit tapi berbaloi2 tang rasanya tu.. wajib cuba tau.. hehe

MsDila said...

sedapnya... terliur..

Along Maklong said...

memang sedap.. cubalah..
mesti kata ini yang tersedap..

bezzeq said...

resepi kak nani mmg tepat..sy x adjust pape..hasilnye mmg best eventhough tu 1st time sy buat

NaniRostam said...

Assalamualaikum, along maklong..

Selamat hari raya maaf zahir batin...

Alhamdulillah...resepi menjadi...


Insyallah nanti lebih banyak resepi dapat nani kongsikan...cuma masa jer selalu tak mengizinkan...niat berkobar-kobar dah...