Blogger Layouts

Followers

Thursday, June 30, 2011

Lempeng Cicah Sirap Maple..

Assalamualaikum semua..

Uols nak baca kisah lawak maklong yang tak kelakar ni.. hari tu maklong kan ada pergi rumah adik maklong yang sambut birthday anaknya.. masa nak balik dia hulur maklong goody bag berisi abaya dari Mekah ko.. freeze magnet dari mana ye.. tak ingat.. kira dari obesi jugaklah kan.. pastu sirap maple ni dari Kanada.. dan sambil bagi tu dia ada sebut sirap maple tu untuk.. buat...... pancake.. ( yang dot2 panjang tu, maklong tak berapa dengar.. hehe)

Maklong pun ingat sirap maple tu untuk buat pancake.. semalam pagi maklong nak buatkan sarapan untuk paklong yang suka sangat lempeng.. tapi maklong bancuhlah macam buat pancake.. eh.. eh.. biar betul maklong ni.. nak bubuh sirap maple dalam bancuhan pancake.. sebab bila maklong rasa, macam madu.. cuma ada lain sikitlah kan.. maklong pun mulalah bertanyakan google.. ooooohhh..~~ untuk buat cicah.. nasub baik maklong belum tuang kedalam bancuhan tadi.. peghak sungguh makcik uols ni kan..

Patutlah dulu2 masa maklong kerja kan.. adalah satu budak tu selalu cakap maklong ni lembab.. bodoh.. kampungan.. terhegeh2.. iisshhkk.. macam2 lah dia labelkan maklong ni.. sabo je lah kan..



6 comments:

nuwairani ismail said...

ala makcik pon...kalau dh cicah sirap maple, bukan lagi lempeng dah....tukar la pancake! heheh... dah lama x buat pancake...sedapnye!

Along Maklong said...

hahaha..
nani.. tergelak makcik..
ye ke..? resepi mmng resepi pancake pun.. tapi macam bunyi omputih je.. so, makcik melayukan.. hihi..

IXORAROXI said...

teringin nak buat lempeng macam maklong buat ni, tapi tak ada non stick pan!uwaaaaaaaaaaaaa nak kena beli gak!

MakNgah said...

pd sy, awk ni suka berterus terang n amatlah baik hatinya...

Along Maklong said...

ixora..
belilah.. tefal punya.. berbaloi2..
sebelum ni beli yang biasa je.. tapi mudah tercalar lah..

Along Maklong said...

Timah..
awak kenal maklong 30 tahu dulu.. la ni maklong jahat kut.. eeee.. takmo jahat2.. takuttt..!!