Blogger Layouts

Followers

Thursday, June 9, 2011

Roti Telur

Assalamualaikum semua..

Ni adalah juadah minum petang tadi.. untuk maklong dan cucu2 yang macam lapar je walaupun dah diberi makan tengahari.. maklong buat 4 keping.. selesai ko..



Buatnya senang je.. kat dapur Mat Gebu pun ada jugak..
Panaskan kuali non stick..
tebuk roti guna cawan or gelas.. sapu mentega..
letak dalam kuali.. pecahkan telur pada roti yang berlubang tadi..
taburkan serbuk lada hitam kalau suka..
terbalikkan pelahan2..
siap..!!
maklong makan bersama cili sos..


Ni roti yang ditebuk tadi.. celupkan pada telur dan gorengkan hingga kekuningan..
jangan buang.. membazir..

4 comments:

Citarasa Rinduan said...

mak long,.
walau roti.. ianya nampak menyelerakan...

aduh!!! lapo

Along Maklong said...

ayu..
ni kerja orang M ni.. hehehe..

IXORAROXI said...

Salam Maklong.Sihat?banyak hari tak dapat singgah.Dah banyak entri tertinggal.
Sama pulak Menu M ini dengan sarapan yang saya buat pagi tadi.Pepagi selalunya apa yang sempat jelah saya buat:)

CT NoArIzAh ArIs said...

assalam... b/fast ni selalu gak sy buat time ank nk g sklah lebh cpt dan mengenyangkan tapi tak terfikir lak nk masukkan dlm blog tulah malas sgt nk ambik gambar pepagi tu...huhuhu!!