Blogger Layouts

Followers

Sunday, June 19, 2011

Hari Lahir Anak Saudara.. Raissa Ezral

Assalamualaikum semua..

Hari sabtu lepas maklong ke Puchong Perdana.. rumah adik maklong Rafidah.. ada majlis sambut hari jadi anak sedara maklong Raissa.. dan sempena hari bapa.. daddy Raissa.. sesekali berkumpul adik beradik dan sedara mara ni rasa best pulak..


Maklong bersama adik bongsu.. mak dan menantu maklong..

nilah Raissa tu.. yang mulanya menangis sebab taknak tiup lilin.. tapi bila semua dah nyanyi lagu birthday.. barulah dia nak tiup.. ditemani daddynya..



Antara juadah2 yang hampir selesai.. majlis ni lebih kepada bakar2.. daging kambing.. daging lembu.. kepak ayam.. dan juga hot dog..

Anak sulung maklong bersama isterinya.. bersama bakal cucu maklong.. hehehe.. muda2 dulu bilang anak.. dah tua2 bilang cucu.. kan.. kan.. Hairie ni jadi chef bidan terjunlah kiranya.. sebab sampai2 je terus ambil alih tugas bakar2 dari tuan rumah..

Wahhh.. syafika ni bukan main bergaya.. dah jadi nasya sanda pulak.. basikal tu hadiah untuk Raissa dari daddy & mummynya.. nasya pinjam buat possing ye..

Ni gambar tuan tanah yang agak pemalu kononnya.. dan yang tu mak maklong.. cun lagi kan.. kalah anak2nya yang dah macam guni siam ko.. hahaha..


10 comments:

amalina said...

yang baju pink tu nasha, cucu makcik eh..comelnya dress..ada ropol2

Along Maklong said...

amel..
yup.. tulah cucu makcik..
anak sedara kesayangan maira..
dress tu uncle dia beli kat sabah.. ha.. jgn tak tahu org bujang pun pandai pilih baju kan.. hehehe..

IXORAROXI said...

wahhhhh meriahnya makan2 eikkk

amalina said...

haha cantik..siap kaler pink, beskal ngan kasut pon pink..sedondon

Along Maklong said...

Ixora..
bab makan2 memang selalunya meriah..
lagi bukan selalu dapat berkumpul adik beradik ni.. :D

Along Maklong said...

Amel..
kasut tu nenek dialah.. memang suka pink..
basikal tu dia melaram hadiah birthday Raissa.. nasya mengalahkan befday gurl.. hehe..

CT Delima said...

As'salam Maklong

Happy birthday buat Raissa. yalah baju dia santek betul. seronoknya kalau ada ppuan ni kan, baju macam2 ada semuanya cantik2. maaf semalam tak dapat nak masuk blog maklong dan kawan2 juga. CT gi hantar kawan tunang dekat Damansara Damai.


banyaknya maklong yang masak sorg2 ker...hihihi. kek tu nampak sedap nape tak jemput ct maklong.. hehehe gurau jer :D

Along Maklong said...

w.salam CT..
terima kasih bagi pihak raissa..
yg baju cantik tu nasya, cucu maklong yang mengalahkan befday girl dressing dia..

Ni kat rumah adik maklong kat puchong.. so, dialah yang masak semua2 ni.. maklong masak kat giant je.. hehehe..

sorrylah.. cerita bergambar yang tak lengkap.. hehe..

Ida,Japan said...

comel b'day girl tu...emmm, bestnyer ada BBQ..sekali -sekala gether2 sama family seronokkn mak long

Along Maklong said...

kawaiiii.. hehehe..
betullah.. memang best sangat2