Blogger Layouts

Followers

Sunday, July 17, 2011

Nasi Goreng Udang Untuk Paklong..

Assalamualaikum Semua..

Mentang2 hari ni hari Ahad.. semua orang bangun lambat kan.. termasuklah maklong.. pukul 10am baru nak bukak mata.. masa tu paklong dah balik dari kerja shift malam.. maklong malas masak sebab maklong nak pergi kenduri kawin kat setapak bersama menantu dan anak2 maklong.. paklong tak nak ikut.. ngantuk katanya.. pikir punya pikir maklong buatkan paklong nasi goreng udang ni untuk paklong sarapan pagi merangkap makan tengahari sekali.. nasi cuma ada sikit.. so, maklong buat khas untuk paklong sorang..

Tak kira menantu yang mengandung.. anak yang mengidam.. cuma dapat cium bau je.. anak maklong diana tu MC lagi sebab asyik muntah2 je kat tempat kerja.. sempat jugak ikut maklong pergi kenduri.. lepas tu ke Kelang rumah adik maklong.. yang baru 10 hari dapat cucu sulung lelaki.. kira cucu sedara maklonglah kan.. balik rumah terus keklinik nak sambung MC.. doktor suruh pergi hospital untuk masuk air.. dalam badan dah tak ada air katanya.. masuk wad lagi.. kesiannnn..



8 comments:

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum maklong..
ciannya anak maklong... moga dia sihat2 hendaknya...

tgk nasi goreng tu memang nampak sedap ler maklong... meriah sungguh... sedaap

Along Maklong said...

w.salam diana..
aminnn.. tulah kesian kan.. keluar masuk hospital sebab terlebih mabuk..

buat sikit memang sedap.. dapat rasa sesuap dua je.. hehe..

CT Delima said...

As'salam Maklong

menu nasi goreng yang simple tapi sedap. inilah penyelamat kalau tak nak masak2 kan maklong... hihihi.

maklong gi kenduri kawin kat setapak..?? kat jalan apa makklong, saje tanya :D

alahh..siannya mabuk teruk ker sampai masuk air tu, harap2 tak lamalah kan. payah juga nak kemana2 kalau asik muntah2 jer tu..

Cheq Sue said...

maklong... untuk anak sedara baru pak long ni xde ke?
heeeeee tetibe aje

Along Maklong said...

w.salam CT..
maklong pergi kenduri kahwin semalam kat dewan setapak nama jalan tak tahu.. main follow anak sedara tuan rumah.. hehe

memang teruklah anak maklong ni.. hari tu 2 hari masuk air.. baru seminggu ok dah masuk wad lagi..

Along Maklong said...

sue.. untuk anak sedara paklong yang baru boleh oder lain.. hahaha..

cik cek said...

Salam Maklong...

Rinduuu...kat maklong....nasi goreng udang utk pak long je ek...ingat nak ngendeng tadi ....he he he...

Along Maklong said...

w.salam cek..

bestnya ada orang rindu.. maklong pun dekat cek jugak.. ewah..!!
orang lain dapat tengok gambar je.. hehe..