Blogger Layouts

Followers

Wednesday, July 6, 2011

Asparagus Goreng Bersama Udang



12 comments:

Amie said...

Assalam Maklong,
lamanya tak makan sayur asparagus tu...entah berapa tahun, di sini jarang ada kecuali kalau pergi kundasang....

Citarasa Rinduan said...

maklong..
serius nak kata..
ayu tak pernah makan asparagus..

nak cari lah. agak2 ada jual kat pasar2 biasa tak..

PS: teringin, nampak menyelerakan

Along Maklong said...

amie..
maklong baru pandai makan terus suka sangat.. kat sini tengah banyak gamaknya sebab murah sikit..

nanti balik raya bolehlah makan puas2 asparagus ni.. hehe..

Along Maklong said...

ayu..
kena cuba cepat2.. kalau terlambat macam rugi.. hehe.. sebab sedap kan..

kalau pasar biasa maklong tak pasti.. sebab kalau kat selayang ni.. kat pasar borong dan kat pasar raya maklong selalu jumpa..

CT Delima said...

As'alam maklong

tumpang makannnn kat sini..hihihi. dah laju dah memasak ya. memang sedap asparagus dengan udang tu maklong :D

Along Maklong said...

w.salam..
ct..
jom2.. ni kes terliur tengok asparagus kat dapur Ct lah ni.. terus maklong pun beli jugak..

Wattie said...

Assalamualaikum,
Singgah nak makan tengahari dengan asparagus kat sini

Along Maklong said...

boleh2..
kalau yang ni dah habis nnti maklong beli lagi ye.. hehe

CT Delima said...

As'salam maklong

nak jaewab pertanyaan maklong dan maira ni. ayam panggang KR tu herba campuran tu ct tak pasti..hihi. tapi ct letak jer jintan halus, jintan kasar dan ketumbar yang diblend halus. okey kan herba gak tu. bau2 adalah sikit maklong hehehe.

herba ni tak kisah kalau tak letak, tapi ikut lah ct letak rempah tu jer, sedap gak licinnnn :D

Along Maklong said...

w.salam..
terima kasih Ct..
maklong dok terbayang teh herba haha..
lepas ni maklong bolehlah cuba..

CT NoArIzAh ArIs said...

Assalam mak long sy pun tak pernah masak asparagus ni selalu nmpk kat giant tapi takut nak masak takut tak laku je pasal org umah sy tu fobia sikit dengan sayur yg pelik2 ni.

Mak long... sy skrg kurang sikit BW pasal url blog kat ofis kena block... jadi dapat BW mlm2 je kat umah itu pun klau line inet tak buat hal atau sy tak penat sgt.

Tapi bila ada masa terluang sy jenguk2 gak ke dapur m.long ni walaupun tak tggal komen.

Slmat malam dari sy.

Along Maklong said...

CT..
cuba sikit dulu.. dah rasa baru tahu.. mesti nak selalu.. hehe..

samalh kita ni.. kebelakangan ni selalu gak sebuk.. tulah dapat BW je.. tanpa tinggalkan komen.. hehe..

terima kasih CT sebab masih sudi menjenguk dapur maklong yang kadang2 tak berasap..huhu..