Blogger Layouts

Followers

Tuesday, July 19, 2011

Alhamdulillah.. Rumah Diana Dekat Hospital..

Assalamualaikum Semua..

Anak maklong Diana masuk wad lagi dulu semalam.. tekaknya langsung tak boleh terima sebarang makanan atau minuman.. tak isi muntah isi lagi muntah sampai habis.. nasib baik rumah kami dekat hospital selayang ni.. taklah rasa bermasaalah.. ulang alik jelah macam kerumah jiran.. hehe.. sebab nak ke hospital cuma ambik masa 5 minit je..



Ini pulak anak jiran setaman maklong.. eksiden kat simpang dekat masjid.. naik motor kena langgar dengan kereta kenari yang dipandu oleh amoy..

Ini pandangan dari tingkat 11.. kearah rumah diana.. mmm.. nampak tak loji kumbahan tu.. ala yang tinggi tu.. haa.. kat situlah rumah diana..

14 comments:

nuwairani ismail said...

alahai...kesian kak diana...semoga kak diana cepat sembuh ye...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum maklong...
Diana masuk wad ker maklong... ciannya... diana doakan moga diana maklong cepat sembuh dan sihat2 hendaknya... Amin..

Along Maklong said...

nani..
aminn.. doakan ye.. harap2 orng lain nanti mabuk tak macam kat diana..hehe..

Along Maklong said...

diana..
w.salam diana..
aah sebulan ni dah 2 kali masuk wad..
terima kasih kerana diana mendoakan diana maklong..

MakNgah said...

sy ngndung sulung dlu mabuk cm ni la jga..... mkn nasi kluaq nasi, mkn laksa kluaq laksa...hgga 7 bln...
Sy prsan kwsn Hosp Selayng sbb kami tpusiang2 byk kali cri motel @ rmh tmpngan xada, last2 trus balik AStaq, agknya 2 thn lpas kut...

Citarasa Rinduan said...

untuk anak maklong, semoga cepat sembuh..
untuk maklong.. tabah ya... semoga mak long diberi kesejahteraan yang baik2..
insyallah..........
mak long dapat uruskan...

mak long,
singgang yang ayu masak tu sama jer...
mmg kuahnya cair..
tapi, tau2 lah telur ikan mayong,
ianya akan memekatkan kuah....

PS: ada award untuk mak long untuk persahabatan yang istimewa ini.. ambil kat rumah ayu ya

Along Maklong said...

Timah..

diana ni tak makan pun keluar.. pelik sungguhlah.. sebab aku mabuk jugak tapi patut2 ja..

pasaraya bintang yang kat depan hospital tu sekarang dah jadi hotel.. kira mudahlah untuk orang jauh nak bermalam bila ada adik beradik dok wad..

Along Maklong said...

Ayu..
insyaAllah maklong tak apa2.. tuan punya badan lagilah moyok jelah.. dia jenis tak banyak cakap.. cucu maklong ni je yang dok ajak ibu dia balik.. kesiannn..

ooo.. maklong ingat lain resepinya.. macam boh santan kan.. hehe

terima kasih award tu.. nanti senang2 maklong ambik.. semuga kita akan terus bersahabat dengan baik.. ada rezeki nanti boleh jumpa..

Juwita Jamaludin said...

salam mak long.. tu la bila tengok pregnant macam ni teringat diri sendiri.. rasa semua tak lalu nak makan.. moga cepat sembuuh ye diana

CT Delima said...

AS'salam Maklong

Kesiannya kat anak maklong tu, ni jenis memang mengandong teruk lah ya. kalau ingat2 masa ct mengandung anak pertama, macam nilah. Ya-Allah seksa betul sampai nak keluar bilik pun kena papah. yang lain2 alhamdulillah. semoga Diana sabar dan tabah menghadapinya. Dan dipermudahkan untuk melahirkan nanti.

maklong masak ker cuti2 lagi ni..hihihi

Along Maklong said...

w.salam ita..
aminn.. maklong pun selalu doa supaya diana tu cepat sembuh..
dulu maklong taklah mabuk sangat.. kira patut2 jelah.. hehe

Along Maklong said...

CT..
w.salam..

anak maklong ni dah yg ke3 tapi rasanya makin teruk..

mklong hari ni masak yang simple2 je.. goreng ikan n sayur feberet maklong.. asparagus.. hehe

Pen Biru said...

Assalam mak long..ana doakan semoga anak maklong cepat sihat la ye..kesian jugak jadi macam tu..

IXORAROXI said...

Semoga anak Maklong cepat sembuh dan beroleh kesihatan yang baik ya,Amin!