Blogger Layouts

Followers

Wednesday, July 13, 2011

Kek Pisang

Cubaan pertama.. alhamdulillah menjadi..

Assalamualaikum semua..

Maklong dah lama tahu.. buat kek pisang ni senang je.. tapi tak pernah rasa rajin nak mencuba.. sehinggalah maklong singgah kerumah Ct pemilik Menu Arizah Aris.. anak daranya yang masih kecil buat kek pisang.. barulah timbul rasa teringin nak mencuba.. selalunya, kalau maklong nak makan kek pisang.. maklong beli je.. sebesar bantal peluk baby baru rm5 macam tu kan..

Biasalah kan bila namanya cubaan pertama.. ada je yang tak kena.. uols tengoklah kek maklong ni.. terhitam kan.. nasib baik tak pahit ko.. barulah tahu yang kek buat sendiri ni lebih sedap dari yang beli kat kedai tu.. beli kat kedai kek tak pernahlah..



12 comments:

nuwairani ismail said...

makcik buat sendiri ke kek pisang ni? nampak urat2 hitamnya..orang kata kek pisang tak sah kalau tak nampak urat hitamnya..suke sgt makan kek pisang.

Along Maklong said...

nani
aah.. buat sendiri..
cubaan pertama ni.. selalunya beli je.. rupanya buat sendiri lebih sedap.. hehe urat tu, makcik pun tak perasan.. tapi makcik guna pisang mas..

Ida,Japan said...

buat sendiri lebih sedap mak long.....lebih fresh rasa dia, emmm...elok jer kejadiaan kek tu

CT NoArIzAh ArIs said...

Assalam mak long..sib baik pagi ni URL BLOG tak kena block kat opis ni dapatlah menjamu mata dengan kek pisang maklong ni pepagi.

isi dalam Kek pisang mak long lebih cantik dr yg ank sy buat... senangkan nak buatnya pasni teragak je lehlah buat selalu.

IXORAROXI said...

Salam Maklong.moga Maklong sihat ya

Amie said...

selamat pagi maklong,
memang kek buatan sendiri jauh lebih sedap dr yg kita beli.... dan buatnya pun tersangatlah mudah...

Along Maklong said...

ida..
tulah.. lain kali kalau maklong nak makan kek pisang takmo beli dah..:)

Along Maklong said...

Ct..
maklong pun perasan jugak keknya macam lain.. anak ct punya nampak moist je.. maklong punya agak kering.. maklong rasa pisang yang maklong beli kecik..
maklong lebih suka yang moist.. rasa pisang lebih.. hehe..

Along Maklong said...

Ixora..
w.salam.. alhamdulillah maklong sehat.. semuga ixora pun sehat juga..

Along Maklong said...

amie..
selamat pagi kembali..

tulah bila dah cuba baru tahu.. lain kali buat selalu.. hehe

cik cek said...

Hu hu hu...cek lewat sampai...basikal pancit tengah jalan....nak kek pisang jugak.....maklongggg....gebunya kek pisang maklong buat....sedapnya kalau dapat makan...sepotong pun jadilah....he he..:)

Along Maklong said...

ala.. cek lewat sikit je..
sebab lewat tulah kek pun dah habis.. maklum maknya baru 1st time buat.. suka kemain anak2 makan..
lain kali maklong buat lagi ye..hehe..