Blogger Layouts

Followers

Monday, April 11, 2011

NSK DIHATI KITA.. Kan Lynn..

NSK ni memang tempat warga selayang dan kawasan2 yang berhampiran membeli belah barang2 dapur.. tak kira basah atau kering..


terpampang tulisan NSK tuuu.. kat sebelah kanan.. ada bangunan NSK yang sedang dalam pembinaan.. nak jual apa.. tungguuuuu.. maklong cerita nanti..


Salam sayang semua..
rindu dekat blogger yang dah macam anak maklong.. Nolin & family.. sebab dia adalah anak jiran maklong masa kat felda.. yang sedang rindukan NSK, sebab dorang dah pindah ke bentong.. walaupun NSK tak segah mana.. tetap dihati kami..


macam2 ada.. nak beli hp.. nak topup.. nak beli jamu.. nak beli tudung.. nak beli periuk murah atau mahal.. semua ada.. money changer pun ada..


boleh pilih.. nak yang macam mana.. murah tapi tetap segar.. nak yang lebih murah tapi dah kurang segar pun ada.. hari ni buncis 1kg rm2.90 je.. sebelum ni rm7.50.. murah kan.. kan..


Hari ni maklong sangat suka hati.. sebab dapat jumpa benda ni.. tu pun setelah maklong terbaca blog sapa.. maklong selalu lupa.. tentang benda ni yang tak sebesar mana.. sebelum ni maklong pernah cari kat giant, selayang mall.. tak ada.. tesco, taman wahyu.. pun tak ada.. NSK pun tak jumpa.. tapi hari ni nak jadi rezki maklong.. jumpa pulak, kat NSK.. bukan tempat lain.. dekat dengan kulit popia.. sebelum ni maklong ingat benda alah ni sebesar kulit popia.. rupanya comel je..

4 comments:

Maira Anjami said...

hoho..best2..
teringin gak nk beli bende ni..tp cam ssh je nk cri kat sini..

Along Maklong said...

x sabar nak try resepi yg ada kat blog CMG.. hehe..
ada tu.. kalau kat sini bandanya kecik je.. tu yang susah jumpa.. tertindih benda lain pulak tu.. kena korek2 baru nampak..

lyn_linna said...

waaaa..rindu2..keh keh..tenkiu c.idah..terharu rasa..terubat rindu kat nsk ni..hehe,xpe en suami sy dh janji nk bwk p beli brg dlm masa terdekat ni..nk p cari la jgk puff pastry tu..
sgt2 suka entry ni..hihi

Along Maklong said...

same2..
c.idah dah try buat puff tu..
wow..!! tersangatlah sedapnya..
memang wajib beli.. beli lebih sikit..
boleh buat stok sebulan.. hehehe..