Blogger Layouts

Followers

Thursday, April 7, 2011

Award Dari Kak Jee & Cik Cek.. TERIMA KASIH.. Kak Jee & Cik Cek..

Here are rules to abide accepting this award :
1. Post linking back to the person that gave you the award
2. Share 7 random things about yourself
3. Award 15 recently discovered blogs
4. Drop them a note and tell them about it

Dua hari lepas terima award ni dari kak jee.. ada syarat yang kena dipenuhi.. dan tengah nak memenuhi syarat2 yang dikenakan.. maklong terima satu lagi award dari cik cek..

1) Post linking back to the person that gave you the reward.. (done)

Terharu sangat2 bila blog serba tak kena maklong ni dapat award dari orang yang bukan sebarangan.. terima kasih buat pemberi award ni.. Kak Jee @ Fauziah Abdul Samad kepada sapa2 yang belum mengenali kak jee ni.. sila2lah berkenalan ya..
Terima kasih maklong juga buat cik cek dari kitchen is my world korang membuatkan maklong rasa terharu..

2)Share 7 random things about yourself.. (done)

1)Surirumah sepenuh masa.. yang sebahagian masanya dihabiskan didepan pc (hadiah dari anak sebelum dia sambung belajar ke Jepun).. sambil menjaga beberapa orang cucu yang baik2.. Alhamdulillah.. Paklong macam memahami..

2)Ibu kepada 4 orang anak yang semuanya telah berumahtangga.. 2 lelaki dan 2 perempuan.. so, 4 jugaklah menantu maklong.. dah tua lor..

3)Umur dah dekat setengah abad ni baru nak celik IT sikit2.. cuba berblogging.. mulanya sebab nak tiru anak.. tu pun rasa nak cabut lari bila baca blog yang hebat2.. dek masa terluang.. maklong teruskan jugak.. best apa..

4)Suka duduk rumah tapi tak suka buat kerja rumah.. ada hati nak cuba resepi, tapi yang mudah dan murah belanjanya.. ada ke..

5)Rasanya dulu maklong ni ceria orangnya.. tapi sekarang dah slow sikit.. lebih suka berdiam dan bercakap bila perlu.. dah tua kut..

6)Sesekali suka shopping atau window shopping pun jadilah.. banyak masa dihabiskan dirumah kecil ni.. sesekali merisik kabar jiran.. bila rindu bertandang.. jiran maklong ni dah macam adik beradik.. dan ada yang menjadi besan.. selang 3 buah rumah je..

7)Sangat ralit bila dapat baca blog.. tak kira apa pun bentuk blog tersebut.. nak2 yang boleh menyentuh hati tua maklong ni.. kira sensitif jugakla orangnya..

3) Award 15 recently and tell them about it.. (done)

1) Arizah Aris dari.. menuarizah.blogspot.com
2) Nolin dari.. beloglynlinna.blogspot.com
3) Ilham Masakanku dari.. norliharumaini.blogspot.com
4) In My Heart dari.. myshitara.blogspot.com
5) Dapur Kecil Norul dari.. dapurkecilnorul.blogspot.com
6) Blogwalking dari.. makngahpora.blogspot.com
7) Teratak Impian dari.. dapurcomelku.blogspot.com
8) Bring Back Ferris To Malaysia dari.. ferriswithlove.blogspot.com
9) Deena`s Blog dari.. lovedeena.blogspot.com
10) Rumah Kecil Tiang Seribu dari.. ummi-ieraakmal.blogspot.com
11) Model 80`an dari.. nanirostam.blogspot.com
12) Kitchen Is My World dari.. cekvisionhomes.blogspot.com
13) Khazanah Warisan Orang Lama dari.. roslana06.blogspot.com
14) Teratak Puteri dari.. teratakputeriqarisah.blogspot.com
15) Sembang Dapur dari.. rohaniramli.blogspot.com

Drop them a note and tell them about it..(done)
yang ni tunggu ada masa nanti ye..
ala~~ anak maklong kata kena buat sekarang jugaklah.. ok2..

Terhegeh2 lah maklong ni.. macam nak siapkan homework la pulak.. tapi sebenarnya suka.. akhirnya siap jugak.. walau pun agak lambat.. kak jee & cik cek.. terima kasih sekali lagi..

4 comments:

cik cek said...

Maklong...tgk2 ada senarai blog cek kat situ...terharu lagi...syg maklong...nanti cek datang lagi k...

CT NoArIzAh ArIs said...

Assalam mak long...alahaiii skali 2 award m.long bagi sy.... tima kasih byk2.. nnt sy tepek award ni kat dua dua blog sy yea!!

Along Maklong said...

cik cek.. sayang kamoo juga..
sila2.. datang selalu.. sebagai penyuntik semangat maklong.. hehe..

Along Maklong said...

w.salam CT..
nak wat macam mana kan..
dah dua2 blog CT.. maklong suka baca..
tepek jangan tak tepek.. hihi..