Blogger Layouts

Followers

Sunday, August 14, 2011

Persiapan Raya..??


Assalamualaikum semua..
apa kabar sahabat2.. rakan2.. anak2 yang selalu menjenguk blog maklong ni.. harap2 semuanya dalam keadaan sehat disamping menjalani ibadah puasa.. hari ni dah termasuk 14 hari kita berpuasa kan.. maklong pasti ramai yang telah siap sedia untuk menghadapi 1 syawal yang tak lama lagi akan tiba.. uols beraya kat mana tahun ni..? bagi maklong masih belum pasti sebab banyak benda yang bergantung pada keadaan..

Bagi maklong selagi ada mak nak sambut raya dengan mak.. biar pun terpaksa usung anak menantu dan cucu kekampung mak maklong.. tapi tahun ni agak berbeza.. ada menantu yang masih tunggu hari untuk bersalin.. ada anak2 yang tak berapa sehat.. mabuk sebab morning sickness yang teruk.. sampai nak angkat telinga pun tak larat.. kalau semuanya ok nanti bolehlah maklong balik kampung.. kalau tak ok maklong sambut raya kat selayang ni jelah..

Orang lain sebuk buat persiapan raya.. maklong dok sebuk membaiki pc.. pc ada 2 tapi dua2 tak leh pakai dgn selesa.. maklong geram hantar repair.. siap tukar casing.. tuan pc belum tentu tukar baju.. (dah siap awal2) terbang duit maklong rm450 ko.. maklong tak kesah janji puas hati.. dan alhamdulillah.. sekarang dah ok.. nak buat n3 masak2 maklong takut anak2 maklong terliur.. buatlah n3 pasal pc maklong ni.. hehe..

3 comments:

Nannie said...

asslmlkm maklong ,

apa kabar n masak apa hari ni ?

Along Maklong said...

nannie..
alhamdulillah sehat..
hari ni msak ikan kerisi dengan sayur bayam rasanya..
itu yang maklong beli pagi tadi.. hehe..

nuwairani ismail said...

alahai....PC pulak buat hal time raya2 ni.takpe, sabar jela kan...laptop nani pon dh stat beronar ni...harap2 la boleh bertahan lagi...kalau tak, takdela entry masak2 nanti..