Blogger Layouts

Followers

Thursday, August 4, 2011

Daging Masak Kicap

Assalamualaikum Semua..

Ni lauk untuk masa maklong dan anak2 berbuka puasa petang tadi..
maklong hari ni berbuka ramai2.. kira semua anak ada kecuali yang kat jepun..
meriah pulak dapat berbuka ramai2 sekali2.. berbaloi2 masak kan..
kat selayang hujan sepanjang hari.. cuma kadang2 lebat kadang2 reda..





Telur sambal ni.. lauk masa makan sahur pagi tadi.. anak maklong diana yang mabuk hari tu dah mula sehat.. berkat doa uols.. terima kasih kepada yang mendoakan.. jadi, apa yang maklong masak adalah atas permintaan dia.. maklum dah dekat 2 bulan tekaknya tak boleh terima apa2.. jadi, bila dah ok.. macam2 yang dia teringin nak makan.. adik beradik yang lain pun follow jelah.. takleh nak komplen..

10 comments:

nuwairani ismail said...

kalau masak kicap yg letak kulit kayu manis tu kite panggil style ape ye? mcm ada namanya tu..sedap kalau daging masak mcm ni. kene pulak empuk betol..

Along Maklong said...

nani..
ni makcik masak style mak makcik.. kira jawalah.. masak semur kut.. hehe.. daging ni tadi memang cepat empuk tak payah guna pressure cooker pun.. daging top side.. tak ada lemak..

Maira Anjami said...

sedapnye mak~..jelez2..adik kan slalu nk msk kicap style gini..simple je kan..tapi xpenah nak jadi..hukhuk..xdpt nak bagi in rasa kesedapan msk kicap ni..hehe

cik cek said...

Maklongggg....cek suka ...cek suka menu daging masak kicap ni....anak bujang cek lagila suka....:)

Along Maklong said...

adik2..
macamanalah boleh tak menjadi..
kan sonang je tu.. campak2 je.. hehe.. nanti belajar dengan sifu secara praktikal..

Along Maklong said...

cek..
kat rumah maklong ni pun kemain dorang suka.. adik beradik, anak beranak semua suka.. 2kg daging sekali hadapa.. hambik ko.. hehe..

Juwita Jamaludin said...

sedap2 gulai masak kicap dulu dapat makan kalau pergi kenduri kahwin je.. hihhihihi.. kena masak juga la ni..

Anonymous said...

taux pret consommation rachatdecredit.net

Along Maklong said...

ita.. mmng sedap..
laris, 2 kg sekali hadap je.. hehe..

Nana said...

Salam, entah mengapa saya sangat berkenan dgn telur dadar sambal tu.. Tak pernah dadar telur n buat sambal... selalu rebus n goreng sahaja.... :)