Blogger Layouts

Followers

Thursday, January 12, 2012

Jom Sarapan.. mihun goreng..


Assalamualaikum Semua..

Biar bagaimana sibuk pun.. maklong cuba juga memasak yang senang2.. macam tu jugak dengan blog maklong ni.. nak jugak buat n3 biarpun sikit kan.. sebab sejak bertambah budak yang maklong jaga bermakna bertambahlah kesebukkan maklong.. yelah.. mana nak buat susu.. mana nak tidurkan.. nak mandikan.. nak suapkan makan.. basuh berak kencing dorang.. lepas sorang.. sorang.. bergilir2.. sedar2 hari dah petang.. bila budak2 dah balik.. tinggallah maklong terduduk.. bukan boleh berehat sebab cucu maklong ada..

Pagi ni maklong goreng mihun buat sarapan.. resepi biasa2 je.. apa yang ada kat peti ais je.. yang penting paklong pergi kerja tidak dengan perut kosong kan.. kenyang dengan hasil masakkan maklong yang dah agak2 malas nak kedapur semenjak dua menjak ni.. hehe..








20 comments:

Mak-Imma said...

yg simple ni kgd2 lg sedap dr yg berbagai,, bak kata omputih, less is better.....

Liza said...

salam maklong...peberet liza mihun ni, xkira la mihun masak ape pun...layaaannnnn

Zurina Hj.Zainal said...

uisshhh....peberet saya juga dan anak2....kalau makan meehoon mesti tambah 2 pinggan....lagi2 kalau buat pedas...:p

cik cek said...

Maklong....
cek dtg dah ni....nak bekpas sesama ngan maklong....sambil sembang2 minum kopi...eh2 tak leh minum kopi skrg ni...minum milo pun boleh la...sedap bebeno tgk mee hoon goreng maklong ni...heeee...:)

Amie said...

Maklong,
cantik warna mee hoon tu... rasa berselera nak makan. ada lagi ke...Amie datang pun dah tengahari...hu hu huu

cheqna said...

kalu kat kedai memang cheqna dok akan order la bihun goreng tapi kalau kat umah makan je =)

Pen Biru said...

ana ni bihun goreng taruk ikan bilis pun penah buat mak long..punyala cincai..heheh

nuwairani ismail said...

sibuk betol makcik sekarang ye...kalau msg di skype pon kene msg waktu malam baru selesa nak bersembang.tapi sempat jugak masak bihun ni ha...

Along Maklong said...

mak imma..
kalau anak2 makan sampai licin tu memang sedap.. hehe..

Along Maklong said...

liza..
samalah dengan maklong..
suka mihun kurang suka mee..

Along Maklong said...

zurina..
rumah maklong ni.. kalau mihun sebulan 4 kali.. sebab semua anak2 suka makan.. sekali makan mesti menambah.. hehe

Along Maklong said...

cek..
mai2 kita makan sama2
jangan pelik kalau tengok maklong makan banyak.. hehe..

Along Maklong said...

amie..
alahai.. mihun dah selesai.. maklumlah datang pun dah tengahari kan.. lain kali ye..

Along Maklong said...

cheqna..
mihun beli memanglah tak sedap..
yang masak sendiri nilah yang terbaik..

Along Maklong said...

ana..
maklong pun pernah goreng mihun guna bilis tumbuk.. sedap jugak..

Along Maklong said...

nani..
memang sebuk sangat..
tak menang tangan kadang2 tu..
mihun tu masak sebelum bebudak tu datang..

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam kenal Maklong..nice blog..cantik bihun tu..panjang2

Along Maklong said...

w.salam..
terima kasih..
mihun cap jawi ni.. kalau cap lain akan pendek2 jadinya.. macam nak hancur je..

luahfikiran ... mari kita said...

Salam Perkenalan,
LF selalu beli meehun goreng pagi2 .. Suka ... Meehun Singapore pun sedap !

Along Maklong said...

salam kenal kembali..
kita serupa memang 1 family suka meehun..