Blogger Layouts

Followers

Saturday, January 7, 2012

Paklong Beli iPad.. untuk maklong..


Assalamualaikum Semua.. 

Hamboiii..!! pepagi lagi maklong dah tayang iPad.. ingatkan nak tayang cekodok adabi yang maklong gorengkan untuk paklong.. tapi macam tak best je.. sebab tidak menepati selera maklong.. jadi maklong tayanglah iPad yang maklong baru dapat malam tadi dari paklong.. maklong bukan tahu guna pun.. puas juga maklong godek2 tapi masih tak reti juga.. huhu..




Banyaklah sangat duit paklong nak belikan maklong iPad ni.. 
alkisahnya.. semalam Selayang Mall ada buat dinner kat mana entah.. paklong pun tak ingat nama tempat tu.. sebelum pergi tu paklong adalah beritahu maklong yang hadiah pertama tahun ni laptop.. maklong pun cakap kat paklong.. kalau paklong yang dapat bestnyaaa... sebab tak perlulah nak berebut2 dengan anak bila maklong nak berfb ke nak berblogging..

Malam tadi.. tengah maklong merajinkan diri menjahit.. buat sarung bantal untuk cucu2 maklong yang maklong jaga ni.. paklong call beritahu yang dia menang hadiah no.1.. hadiahnya iPad nilah.. maklong punyalah suka.. dapat benda free.. mahunya tak suka kan.. korang suka tak klau dapat benda free..? mesti suka kan.. maklong pun bukan tahu apa ru pa iPad.. masa tu tak sabar maklong nak tunggu paklong balik..



Nilah rupa iPad maklong setelah dibawa ke Slayang Mall.. dibelikan baju merah oleh paklong.. baru nampak berseri kan.. mana taknya.. untuk dia sahaja.. habis rm120.. baru kat kedai cover.. cover body dia cover screen dia.. macam2..



Baru berjaya godek2 dapatkan muka buku.. tu pun atas tunjuk ajar dari budak kedai yang bukakan iPad ni tadi.. terbang rm80.. tu puaslah pujuk budak tu bagi kurang.. mulanya dia nak rm100.. dalam pada free tu tadi.. terbang duit paklong rm200.. bukan selalu.. kan paklong kan.. hehe.. kalau nak harap beli rasanya kami tak beli kut.. sebab utamanya.. tak tahu nak guna.. huhu.. keduanya pastilah harga yang riban2 ni.. hoho.. siap tanya apa ke nama iPad ni.. iPad 2.. katanya..



17 comments:

Maira Anjami said...

Alhamdulillah..murah rezki ayah..
pelik gak kalo ayah nak belikan utk mak..dok terfikir2,bia btol mak ni..nak buat ape ngan ipad..orng dok jepun ni pon tak teringin ipad:P..rupenye ayah menang cbutn bertuah..hihi..
jage leklok mak..nanti bleh pass ke anak cucu kalo atuk n nenek x tau pakai..hikhikhik

Along Maklong said...

hehe..
mak saje je wat saspen..
kalu ayah nak belikan.. pastilah mak soh beli nokia jugak.. tapi yang canggih manggih tu..
alahai.. kisahnya beda ni macam laptop juga kan.. cuma main sentuh2 je.. mestilah nenek tahu guna.. nenek modenlah katakan.. hahaha..

Amie said...

amboi amboi maklong! kemain lagi dia dengan ipad 2 nya tu.... alhamdulillah, syukur rezeki Allah! lepas ni bolehlah merempit ke rumah kawan2 blogger pakai ipad ye maklong... he hehehh tumpang gembira!

Along Maklong said...

hehe.. nak merempit macamana amie..
nak guna pun terkial2 ni.. lebih baik guna desktop kesayangan maklong ni..

nuwairani ismail said...

mak nani siap mintak belikan hp touch screen lagi....adoi...bukan main nenek2 skrg ni ye! bestnye dpt ipad free! teringin nak satu bila tengok kawan2 guna...tp bila fikir poket asik kempis aje, memang x jadi la...

Along Maklong said...

hehe.. nenek zaman cyber..
makcik pun teringin klau hp yg touch screen tu.. kecik sikit.. iPad ni besar sikit.. kalau tahu guna mmng best.. bila tak tahu guna.. benda ni jadi macam biasa2 je..

belilah nani.. kalau rasa teringin.. hadiahkan tuk diri sendiri.. alasan maklong kalau nak sesuatu yang diidam2kan.. hehe

Mak-Imma said...

wahhhh.... best nyer mak long dpt i-pad canggih, free lak tuh... kalu mak yg dpt, xtido mlm lah dibuat nyer dok belek sana, belek sini smpi mahir.. sape ler yg baik ati nk bg mak i-pad nih... hehehe

Lelord said...

hhehhehehe terbaek la maklong...x[pe pelan2 kayuh mesti maklong terer pasni...update blog tru ipad

Along Maklong said...

mak..
mula2 je rasa best.. pastu biasa2 je.. mungkin sebab tak berapa reti guna..
mana tahu nanti ada yg nak bagi.. maklong pun tak sangka tau..

Along Maklong said...

lelord..
hehehe.. lambat lagilah nak terror.. kalau nak tenang2 bolehlah update blog sambil duk kat bilik.. sejuk sikit.. hihi..

amalina said...

wahh bestnye dapat hadiah
hadiah no 1 lagi..
i pad lagi..
eheh.tahniah2!

Along Maklong said...

amel..
memang sangat best.. hihi..
terima kasih..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

YA aLLAH Bestnye mak long dapt iPad free.....bukan senang nak 'bertuah' ni...:))


takpe ari2 maklong godek2 la iPad tu,,nanti pandai la...

CT NoArIzAh ArIs said...

Wahhh mak long rezeki tahun baru tu..bertuahnya jadi maklong ni dpt ipad free... bukan semua org merasa benda mahal tapi free ni..:))

Citarasa Rinduan said...

nak minta paklong belikan untuk ayu gak lah..
hahahahhaha

gurau2 jer maklong

tahniah sbb dapat gaget baru

Along Maklong said...

ayu..
paklong pun dapat free.. hehehe..

Nur-nba said...

Bertuahnya sebab dapat ipad 2 free.. Lawa cover ipad tu.. Lepas Maklong boleh belajar gunakan ipad tu dengan anak2.