Blogger Layouts

Followers

Tuesday, January 3, 2012

Breastpump.. jenama medela..



Assalamualaikum semua..

Sapa pernah tengok or guna benda ni..? maklong..? hoho.. maklong dulu2 tak tahu pun ada benda ni.. Alhamdulillah anak2 maklong yang seramai 4 orang semuanya menyusu badan.. selama 2 tahun.. kecuali anak maklong yang sulung.. sebab dia cepat beradik.. jadi dia cuma menyusu selama 6 bulan je.. bila susu maklong bengkak.. mak mentua maklong suruh maklong sikat menggunakan sikat warna hitam.. kawan2 maklong pulak gunakan kobis untuk mengempiskan susu bengkak.. bila anak maklong diana nak menyusukan anaknya dengan susu badan.. maklong belikan dia breastpump dari yang harga rm60 hinggalah yang rm120.. lebih kuranglah.. tiga2 cepat rosak.. lagi pun Diana macam tak telaten nak kumpul susunya.. akhirnya cucu maklong minum susu anmum..

Bila anak maklong Maira nak guna breastpump.. bila bersalin nanti.. Maira dan suaminya bincang dengan maklong dan sepakat memilih jenama ni.. seminggu maklong dok tercari2 kat mana ada jual yang murah.. yang 2nd pun tak apa.. dan akhirnya.. jeng.. jeng.. kakak ipar Maira menawarkan untuk mensponsor medela breastpump ni.. terkedu sekejap maklong.. syukur alhamdulillah.. terima kasihlah kan.. bertuah badan ko Maira.. kakak ipar yang sulung pulak sponsor ubat2an lepas bersalin.. jenama elken dan healen gamogen.. memang bertuah ko Maira.. beruntung dapat kakak2 yang memahami adik2nya tengah belajar..



Ni pandangan dari belah depan kotak.. kira agak besar jugalah.. 9in X 16in X 8in.. orang lama.. sukat pakai inci.. hehe..


ni pulak dari belah belakang kotak tu..


Dan yang ni dan yang gambar kat bawah tu.. maklong keluarkan dari isi perut kotak tu.. tapi bukan semua.. sebahagian besar je..





Kepada sapa2 yang sedang mengandung dan bercadang nak menggunakan breastpump.. pilihlah jenama ni.. alah membeli menang memakai.. selama seminggu maklong dok usha2 breastpump.. jenama medela memang menjadi sebutan ramai.. harga berbeza2.. walaupun barangannya sama.. dari yang berharga hampir 2k hinggalah yang paling murah maklong jumpa rm1390.. untuk yang 2nd hand pulak harganya rm1100.. kalau jumpa yang lebih murah dari ni.. memang bertuah ko.. kalau dapat free lagi bertuah kan.. hehehe..

p/s.. iklan ni tidak berbayar hokay..!!


14 comments:

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

salam mak long...


bagus niat anak maklong nak bf anaknye...

nita skang bf qaseh dah 18 bulan..ade lebih kurang 6 bulan lagi...insyaAllah..

nita mmg guna medela FS ni...mmg worth buying la...nak mengepam sgt senang dan selesa..kat mane2 pun bole..sambil buat kerja pun bole..
tapi yg penting kene kuat semangat dan bersedia dengan segala cabaran..bykkan membaca info2 pasal BF ye...

dah ade pam canggih ni kene fully utilize lah..pam sekerap mungkin..3 jam sekali..baru susu akan tambah banyak...insyaAllah anak maklong boleh...


Happy BF to anak Mak Long, Maira..

Mak-Imma said...

saya dlu masa bersalin ank sulong minta bantuan breast pump ni lah... tp xbrapa nk jalan jgk,ke xreti nk pakai,ntah lah,huhuhuhu.....

Juwita Jamaludin said...

Bertuah maira.. Medela FS boleh tahan mahalnya.. Ita dulu pakai spectra 3 je.. Tapi algamdulillah ansk ita menyusu badan hingga 2 thn 8 bulan.. Memang kena kuat semangat nak mengepam susu

Pen Biru said...

MAK LONG..brg2 tu smua 1 set ker?

eima-caa said...

salam Mak Long...

eima guna spectra 3 jek..tu pn dah beriban harganya satu set tp mmg berbaloi2...

psst..ingat nk let go spectra tu nak beli modu...sgt admire sbb wrna pink..hehehehe...

Along Maklong said...

nita..
w.salam..
itulah harapan maklong sebagai ibu..
harap2 maira kuat semangat.. kakaknya sampai menangis maklong dok paksa dia bagi susu badan.. last2 maklong yang kehabisan idea nk bagi dia semangat..huhu..

Along Maklong said...

mak-imma..
sayangnya dah beli riban2 tak reti pakai.. kalau maklong pun belum tentu.. harap2 anak maklong dapat gunakan sebaiknya..

Along Maklong said...

ita..
maira ni bertuah dari kecik.. alhamdulillah..
rasanya apa jenama pun semangat yang penting kan.. semuga maira kuat..

Along Maklong said...

ana..
yup.. itu semua dalam satu set..
kira apa yang dalam kotak tu..

Along Maklong said...

eima..
w.salam..
iema nk let go berapa..?
sms maklong 0132059171.. kut2 anak maklong yang diana nak..

kkida @ 1001resepi said...

salam maklong,
terkejut gak bila terbaca tajuk entri ni....ingatkan maklong nak guna benda ni....hehe....tahniah kerana akan mendapat cucu tak lama lagi...cucu sulong ke?

Along Maklong said...

w.salam..
ida..

hehe.. terima kasih.. ni cucu maklong yang ke5.. daria anak bongsu maklong..

ieja amieja said...

assalam mak long..
sy guna benda ni masa ank sulung tp guna jenama lain..x ingat la plk jenama apa..tu pun guna skejap je..msk umo 5 bln bby dah x breastfeed lg..

Along Maklong said...

samalah dengan anak maklong yang diana tu.. beli sampai 3.. tapi last2 anak minum susu botol..huhu