Friday, June 24, 2011

Triffel Mangga Water Lily

assalamualaikum Semua..

Maklong ni betul ke tak ni.. ada ke buat triffel boh mangga.. semalam buat boh pisang.. rasa macam tak puas hati.. sebab pisang tu bila digoreng jadi berminyak sangat.. dah rasa pisang tu masam2 sikit.. ke tekak maklong yang tak betul dah.. ingatkan hari ni nak buat boh pisang lagi tapi bakar je.. bila tak jumpa pisang yang maklong nak maklong ingat nak boh ceri.. tengok dia punya harga maklong undur.. 1kg rm65.. last2 maklong beli 2 biji mangga berlainan jenis.. water lily dan satu lagi tak tahu nama.. yang sangat manis..


Oleh kerana buat triffel ni hanya perlu 15 minit je.. maklong terus sejukkan dan dah boleh dimakan.. memang sangat sedap.. yang semalam tu anak maklong diana tak dapat nak rasa pun.. tu yang buat lagi tu..



8 comments:

  1. amboi maklong...kemain mangga kat atas tu... nak sket

    ReplyDelete
  2. wow..sedapnye..teringin nak buat..tpi ssh la nk cri kek gulung yg boleh makan..lagipon stok susu cair dah takde kot..tunggu pos smpi bru leh cube..hehe

    ReplyDelete
  3. sue..
    mari2 masih ada lagi ni.. sebab baru buat.. kejap lagi habis tinggal mangkuk.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. buat jangan tak buat dik.. bagi tekak mak ni sedap sangat.. tu yang buat lagi.. keknya tak kek gulung pun boleh jugak kan..
    susu tu minggu depan sampai kut..

    ReplyDelete
  5. mmm.. mmng sedap.. jom kita habiskan malam ni jugak.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. saya respect Maklong, 1st time cuba tak puashati, cuba buat lagi, sampai jadi, bila dah jadi, saya tumpang telan air liur jelah!

    ReplyDelete
  7. hehehe..
    kena cuba jugak.. sebab yang ni best sangat.. hehe..

    ReplyDelete