Saturday, February 19, 2011

Roti Goreng Sardin



ni 1st resepi yang maklong nak kongsikan dgn kengkawan yg sudi singgah kt dapur maklong ni.. ucapan terima kasih yg tidak terhingga juga buat kawan lama maklong yg skang menetap dijeddah kerana brkongsi resepi ni dgn maklong melalui fbnya.. Ummu Azim..
roti sardin ni telah menjadi kegemaran seisi rumah maklong.. lebih2 lg bila time hujan diwaktu petang.. dihidang bersama nescafe o panas.. terangkat u.. mudah.. cepat.. sedapppp..!!!

Bahan2:
1 tin sardin (buat sambal)
1 buku roti
2 cawan tepung gandum
2 sudu tepung jagung
2 sudu mentega
sedikit garam
sedikit gula
air secukupnya
minyak untuk menggoring

cara2:
bancuh tepung gandum, tepung jagung, mentega, garam dan gula.. jgn terlalu pekat dan jgn trlalu cair.. macam tepung nak goring pisang..

ambil sekeping roti dan isikan dgn sambal sadin.. lipat dua roti.. celupkan dalam tepung dan goring sehingga kkuningan..

No comments:

Post a Comment