Sunday, February 27, 2011

Bergedel Daging



bahan:
500gm daging kisar
1 kg kentang kuning
sedikit daun sup bawang
10 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
sedikit garam
sedikit aji
2 biji telur

cara:
kentang potong kecil dan goreng.. bawang merah dan bawang putih dihiris kemudian digoreng garing..
daun sup bawang dipotong halus
tumbuk kentang hingga lumat.. kemuadian gaulkan semua bahan diatas.. bntukkan bulat2 dan leperkan..
celupkan kedalam telur yg telah dipukul.. goreng hingga kekuningan..
sedia dimakan bersama soto

4 comments:

  1. terbantut sekejap..
    prgi jmput miza balik krja.. hehe

    ReplyDelete
  2. this is my feberet..bila raya haji, daging korban mak buat begedel..nyam2

    ReplyDelete
  3. feberet makcik jugak ni.. selalu beli je..
    1st time buat ni..
    baru tahu.. buat sendiri lebih sedap rupanya..

    ReplyDelete