tag:blogger.com,1999:blog-686634123452552080.post2608240007303917394..comments2024-02-14T16:19:26.245+08:00Comments on Dari Dapur Maklong: Kacang Kuda Rebus.. Tumis..Along Maklonghttp://www.blogger.com/profile/15447892968823653679noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-686634123452552080.post-37764832918585555112011-04-13T21:52:47.526+08:002011-04-13T21:52:47.526+08:00ala.. kt lab gunanya utk basmikuman.Strilkan perk...ala.. kt lab gunanya utk basmikuman.Strilkan perkakas utk biak mikrob.<br /><br />d buat dr helikopter? hahaha nk gelak jugak! logiklah Eda sbb bahan buat helikopter tu kena tahan berada pd suhu yg tinggi. <br />Periuk archopal (archoflam) tu pn dgr kata dibuat dr bahan utk bina roket n kapal angkasalepas...MakNgahhttps://www.blogger.com/profile/04260152310286225161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-686634123452552080.post-68479827489506388802011-04-13T21:34:49.304+08:002011-04-13T21:34:49.304+08:00hah..!! sampai 3.. dengar awak cerita ni kan macam...hah..!! sampai 3.. dengar awak cerita ni kan macam kerja kedai makan.. hehehe..<br />periuk aku ni jurujual tu kata dibuat dari helikopter.. aku dgr pun nak tergelak..<br />aku bukan kesah dibuat dari apa yg penting warna tu tak nampak kotor.. dasar penyegan.. ahaks<br /><br />aku pun buat cara yang sama dgn awaklah.. tapi la ni dah ada periuk ni.. guna lah.. cucu aku fobia dgn bunyi periuk ni.. sian kat dia.. aku cepat2 slowkan api supaya tak bunyi..Along Maklonghttps://www.blogger.com/profile/15447892968823653679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-686634123452552080.post-31207649910654825982011-04-13T21:09:20.988+08:002011-04-13T21:09:20.988+08:00hahaha
gelak besaq sy baca cita awk ni
ada 3 periu...hahaha<br />gelak besaq sy baca cita awk ni<br />ada 3 periuk ni kt tmpt keja sy, yg lama besar n tebal dbuat dr tembaga padu,tp sy pn xnah rasa nk mencubanya, xrela you..<br /><br />bila nk rbus kacang, laksa @ barli kt rmh, sy guna petua kwn sy bagi. rebus hingga mendidih, tutup periuk rapat2, tutupkn api. ulang buat sekali @ 2x lagi, masakan tu akan empuk.MakNgahhttps://www.blogger.com/profile/04260152310286225161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-686634123452552080.post-46717299222193708232011-04-13T09:56:04.412+08:002011-04-13T09:56:04.412+08:00haha.. ingatkan mentang2 guna pressure cooker tak ...haha.. ingatkan mentang2 guna pressure cooker tak payah rendam.. maklong tak rendam pun.. tapi warna kacang tu tak cantik.. jadi lebam..<br /><br />berbaloi2 kan beli pressure cooker ni.. rasa best sgt.. walaupun belum reti sgt nak gunakannya..Along Maklonghttps://www.blogger.com/profile/15447892968823653679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-686634123452552080.post-12300996522511168802011-04-13T08:33:48.768+08:002011-04-13T08:33:48.768+08:00alamak mak long. baru malam tadi kjee teringat nak...alamak mak long. baru malam tadi kjee teringat nak buat kacang kuda tumis ni. hmmm kena buat lah tapi blum rendam. nanti malam rendam, esok buat.<br />kjee dah dua kali guna pressure cooker yang baru. elok betullah. power brand dari india ni!Fauziah Samadhttps://www.blogger.com/profile/04414410781068602182noreply@blogger.com